LANDNINGSSIDOR


Landningssidor är sidor där besökaren hamnar efter vanligtvis att de har klickat på en länk, en uppmaning eller en sk. call-to-action. Till skillnad från en webbplats har en landningssida en enda uppgift. Den ska samla in leads (potentiella kunder).

Din hemsida däremot har en mängd uppgifter. Bland annat ska den vägleda besökaren till rätt innehåll, berätta om dina produkter eller tjänster och inte minst sälja. Alla de där valmöjligheterna är förvisso bra – men när det handlar om att omvandla en besökare till en kontakt kan det ses som ren distraktion.


Landningssidor

Vad är en landningssida?

Varför är landningssidor så viktiga?


Besökare är lata. De vill ha information snabbt. Vi vet att besökaren inte tenderar att söka sig runt på en webbplats för att övertygas om varför han/hon skall köpa någonting. Tvärtom förväntar sig besökaren att företaget skall sälja det till oss, och aktivt försöka övertyga oss. Därför agerar ofta besökaren genom att fylla i ett formulär och överlåter till företaget att ta kontakt.

Hur hjälper landningssidor SEO?
Genom att landningssidor är så smalt optimerade med ett visst nyckelord/sökord på google så är det tillsammans med innehållsrik och relevant text en bra kombination för en bra ranking.

Sammanfattningsvis
Sammanfattat är en landningssida bara begreppet för en mer omfattande och optimerad typ av sida som användaren först kommer till. Landningssidans enda syfte är 100 % konvertering och leadsgenerering i ett specifikt geografiskt område. Det är detta som gör den effektiv och användarvänlig, samt tilltalande för sökmotorer som rankar den högre i resultaten.

Image
Verksamma i hela Sverige - Säte i Stockholm


Kontakta oss redan idag!
På reco.se  kan du läsa recensioner om oss som ett resultat av ett gott samarbete.